SREBRENI SPONZOR - HTEC

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 17.04.2024. 08:28

SREBRENI SPONZOR - HTEC 

HTEC je globalna kompanija za consulting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda koja najboljim svjetskim visokotehnološkim kompanijama, inovativnim startup-ovima i globalnim kompanijama pruža inovativni dizajn proizvoda i visokokvalitetne inženjerske usluge.HTEC je osnovan 2008. u Beogradu, u Srbiji, a danas se globalno sjedište kompanije nalazi u San Mateu. Kompanija takođe ima centre za consulting, inovacije i dizajn proizvoda u Silicijumskoj dolini, New Yorku i Londonu, dok se njeni razvojni tehnološki centri nalaze širom centralne i jugoistočne Evrope.  HTEC globalno zapošljava više od 2.000 visokokvalifikovanih stručnjaka na 29 lokacija u 12 zemalja.

HTEC kombinuje design thinking koji karakteriše Silicijsku dolinu sa najboljim inženjerskim talentom kako bi globalnim klijentima pružio usluge kompletnog razvoja digitalnih proizvoda, od strategije i konceptualizacije do dizajniranja digitalnih proizvoda i agilnih i skalabilnih inženjerskih usluga. HTEC posjeduje bogatu ekspertizu u brojnim domenima, uključujući zdravstvenu zaštitu, telekomunikaciju, maloprodaju, transport i pametna rješenja za mobilnost, logistiku, finansijske tehnologije, zelenu energiju, medije i duboku tehnologiju

.Strast za rješavanjem kompleksnih inženjerskih izazova i pružanjem inovativnih odgovora na najteža pitanja je usađena u samu srž kompanije. Naša bogata ekspertiza u oblasti dizajna i razvoja proizvoda, poslovnog softvera, SAAS rješenja, razvoja hardwarea i firmwarea, nauke o podacima, umjetne  inteligencije i skalabilnih cloud platformi nam omogućava da razvijamo proizvode i platforme koje koriste stotine miliona korisnika širom planete.