FIT Coding Challenge 2023 - Sponzor kategorije "Cyber Security" - Infigo

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 17.05.2023. 08:58


Infigo IS osnovan je 2005. godine kao konzultantska kompanija specijalizirana za informacijsku sigurnost, no brzo se proširio i na područje napredne poslovne analitike i razvoj specijaliziranih softverskih rješenja. Danas Infigo ima urede u šest država i posluje na tri kontinenta.

Fokus kompanije je na analizi velikih setova podataka i informacijskoj sigurnosti kroz implementaciju provjerenih sigurnosnih rješenja, savjetodavne usluge, usluge sigurnosnih provjera i zaštite, te razvoja sigurnosnih i poslovnih softverskih rješenja.

Infigo je posebno prepoznatljiv po svojim uslugama i kompetencijama na području organizacijske i tehničke sigurnosti – od planiranja i izgradnje sistema upravljanja informacijskom sigurnošću, specijaliziranih testiranja sigurnosti (provjere ranjivosti, penetracijska testiranja, red teaming angažmani...) pa sve do forenzičkih analiza i odgovora na sigurnosne incidente u slučaju potrebe. Prirodnim slijedom događaja, Infigo se profilirao u tzv. Managed Security Providera, gdje svojim korisnicima nudi 24x7 podršku u proaktivnom nadzoru i detekciji sigurnosnih događaja te odgovoru na sigurnosne incidente.