FIT Coding Challenge 2023 - Zlatni sponzor - Virgin Pulse Bosnia

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 26.04.2023. 09:35

Približava se 16. po redu FIT Coding Challenge koji će se održati 01. i 02. Juna 2023 godine na Fakultetu informacijskih tehnologija u Mostaru. I ove godine se možemo pohvaliti da imamo veliku podršku od naših prijatelja i poslovnih partnera. U narednim danima ćemo vam predstaviti kompanije koje su nas ove godine podržale u organizaciji ovog događaja.

FIT Coding Challenge 2023 - Zlatni sponzor - Virgin Pulse Bosnia

Kompanija Virgin Pulse je osnovana 2004. godine kao dio grupacije Virgin Group i trenutno je jedna od vodećih svjetskih provajdera u welbeing svijetu sa ukupno 13 miliona korisnika, podržavajući 22 jezika u 190 država. Naš ured u Tuzli je počeo sa radom 2013. godine, i sa preko 560 zaposlenika ujedno je i najveći van granica SAD-a.

Proizvod koji nudi Virgin Pulse je digitalna platforma namjenjena poslodavcima kako bi njenim korištenjem poboljšali životne navike svojih zaposlenika. Rezultat se postiže na način da su motivisani kroz medusobna takmičenja, stvaranje pozitivnih dnevnih navika, praćenje fizičkih aktivnosti i ishrane, kvalitete sna i slično.
Sa svojim rješenjem, kvalitetom klijenata i uslugom koju pružamo Virgin Pulse je globalni lider na tržištu. Naš cilj je da klijentima pomognemo u kreiranju boljeg poslovnog ambijenta koji će podsticati i motivisati njihove uposlenike da budu zdraviji i produktivniji, ali i da istovremeno uživaju u svakom radnom danu. Koristimo B2B model poslovanja što znači da samo druge kompanije mogu biti naši klijenti, a samo zaposleni u tim kompanijama korisnici naše aplikacije. Medu našim klijentima pronaći ćete 10% Fortune 500 liste najuspješnijih svjetskih kompanija kao što su Coca-Cola, Mastercard, Boeing, Phillips, HP, Dell, Skandia, Visa te mnoge druge.

Sjedište Virgin Pulse Inc. je u Sjedinjenim Američkim Državama, a svoje urede imamo i u Australiji, Singapuru, Švicarskoj, Engleskoj, Kanadi, Brazilu i Bosni i Hercegovini. S obzirom da imamo dva ureda u Tuzli, i jedan u Sarajevu, Bosna i Hercegovina predstavlja centralno mjesto za tehničku i operativnu podršku poslovanju kompanije.

U uredu u Tuzli nalazi se više soba za odmor i druženje, fitness centar namijenjen za zaposlenike, a takode se nude sadržaji poput besplatnog voća, video igrica, stonog tenisa, sviranja bubnjeva itd. Pored toga pružamo zaposlenicima razne vidove edukacije I mogućnost profesionalnog usavršavanja. Priča svakako tu ne staje, jer uvijek radimo na poboljšanju radne atmosfere, te se još uvijek razvijamo i rastemo.
Virgin Pulse Engineering Department broji oko 400 software inžinjera širom svijeta, od čega preko 250 u Bosni i Hercegovini. Viziju Virgin Pulse-a kao globalnog lidera i kompanije koja prati najmodernije tehnološke trendove širimo i na Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, a mladim i talentovanim ljudima ćemo pružiti priliku da grade karijeru i učestvuju u svom i našem razvoju.

Neke od prednosti koje nudimo su:

-    Dugoročna investicija u mlade ljude i kreiranje nove generacije software inžinjera u Tuzli i BiH.
-    Razvoj inovativnih softwerskih rješenja koristeći Scrum metodologiju rada,
-    Rad u različitim timovima za razvoj aplikacija na Web-u, iOS-u i Android-u,
-    Moderan tech-stack za razvoj platforme na web-u. Angular, JAVA Spring Boot, Cassandra, Kafka,
-    Praćenje napretka kroz code review process, i redovne Ion] sastanke sa managerom, Atraktivne plate, fleksibilan godišnji odmor — po potrebi veći od 30 radnih dana, a uz predhodno odobrenje managera.
-    Godišnji novčani bonusi u zavisnosti od uspješnosti kompanije i ličnog performansa, Fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće,
-    Mogućnost korištenja Linkedln Learning za usavršavanje,
-    Godišnji education budžet od $2000,
-    Učešće u Virgin Pulse Wellbeing programu preko kojeg možete osvojiti dodatnih $400 godišnje