FIT CC 2022 - Zlatni sponzor - ZIRA

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 23.05.2022. 17:23

ZIRA je kompanija sa globalno prepoznatim vlastitim IT produktima u telekom industriji. Odvažnost, pozudanost i ekpertiza su postavili i održali ZIRA produkte na globalnom tržištu. ZIRA se ističe u BSS (Business Software Solutions) svijetu po svom inovativnom pristupu, kontinuiranom razvoju svog poslovnog portfolia, te već 25 godina pretvara izazove u prilike, što je ključ uspjeha svake kompanije.

Kompanija sa sjedištem u Sarajevu posluje sa preko 50 telekom operatera u 30 država, te posjeduje urede u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Holandiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj i Bliskom Istoku.

Koristeći ZIRA rješenja svakodnevno se obavi 2.5 milijardi transakcija. Misija ZIRA-e je osigurati najveću vrijednost za zaposlenike, klijente i partnere, stvarajući pritom prilike za njihov rast.

Ponosni su na činjenicu da mladi ljudi čini polovicu novouposlenih. ZIRA posebnu važnost pridaje edukaciji za rad na stvarnim projektima u industriji kroz pažljivo osmišljenu dvomjesečnu ZIRA_Talent_Akademiju koja omogućava mladim i perspektivnim ljudima izravnu uključenost u svjetske IT trendove.

Također, želimo istaći da ZIRA kao društveno odgovorna kompanija pruža program stipendiranja studenata, 25 studenata godišnje, podržava perspektivne mlade ljude u različitim poljima, ima uspješno razvijenu mrežu suradnje i podrške sa tehničkim fakultetima, te promovira zdrav i aktivan način života kroz mnogobrojne benefite za sve svoje uposlenike.

#FIT #innovations #cybersecurity #gamedev #programmingchallenge #FITCC #ZIRA