FIT CC 2022 - Zlatni sponzor - Infobip

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 06.05.2022. 19:04

I ove godine na FIT CC ćete imati priliku družiti se sa kompanijom Infobip – globalnom unicorn kompanijom koja zapošljava 3000+ ljudi u svojih 75+ ureda u svijetu. Potražite Infobip ekipu na njihovim štandovima gdje će vam rado reći nešto više o njima, produktima koje razvijaju, Bipper kulturi i odgovoriti na sva vaša pitanja.

U svojim uredima u Sarajevu i Tuzli, Infobip broji oko 200 zaposlenika, a na B&H tržištu su prisutni već 12 godina. Bave se razvojem sopstvenog produkta – komunikacijske platforme koja povezuje 70% uređaja na svijetu i omogćava interakciju vodećih svjetskih kompanija poput Uber-a, Viber-a, Whatsapp-a, Burger King-a, UNICEF-a, Bolt-a i drugih sa njihovim klijentima.

Infobip je gradnju svog trećeg kampusa pokrenuo upravo u Sarajevu sa ciljem okupljanja čak 500 kreativnih umova na jednom mjestu i pružanja prilika mladim talentima da započnu i grade svoju karijeru u kompaniji koja je globalni lider u komunikacijama. Kroz svoje prepoznatljive Internship programe, priliku za početak karijere u Infobipu su dobile desetine studenata koji i danas nastavljaju svoj razvoj u kompaniji.

Infobip inžinjeri su nedavno kreirali Engineering Handbook koji odgovara na mnoga pitanja o tome kako je biti inžinjer u jednoj unicorn kompaniji koja razvija sopstveni produkt, karijernom razvoju, hiring processu i benefitima, a možete ga pronaći ovdje: https://infobipengineering.gitbook.io/handbook/

#FIT #innovations #cybersecurity #gamedev #programmingchallenge #FITCC #infobip