Svečana promocija diplomanata i magistranata - Govor dekana

Napisao/la Dubravka Plosko - Objavljeno 21.02.2022. 15:55

U subotu, 19.2.2022. godine je za sve nas na FIT-u bio poseban dan - dan kada promovišemo vas koji ste stekli kvalifikaciju prvog ili drugog ciklusa tokom prošle kalendarske godine.

Za vas ovaj dan obilježava početak novog života: prilike za nove poslove, lični i profesionalni razvoj, društveno angažovanje da stvorite svijet u kakvom želite da živite...

Za nas vaše sticanje kvalifikacija predstavlja krunu dugogodišnjeg ličnog usavršavanja, rada na razvoju kurikuluma koji vas čini najpoželjnijim na tržištu rada i našeg zalaganja da organizujemo i održimo nastavu na najbolji mogući način.

Nas je malo, a vas je mnogo, hvala vam što ste bili strpljivi sa nama, uvijek pristojni i uviđavni. Iako se posao u IT sektoru može dobiti i bez formalne kvalifikacije, želim da pohvalim vašu posvećenost studiranju i trud koji ste uložili u učenje, u svoj razvoj.

Hvala vam što ste odabrali FIT i što ste sada naši alumni. Odavno sam shvatila da su najbolji dio FIT-a studenti i veoma sam srećna što imam priliku da radim ovdje.

Na kraju, u ime kolektiva ostaje mi da ovaj govor sumiram u tri riječi:

HVALA! ČESTITAMO! SREĆNO!

Prof.dr Nina Bijedić, Dekan Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal  Bijedić“ u Mostaru