Symphony - Zlatni sponzor ovogodišnjeg FIT CC-a

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 25.05.2021. 22:34

Među zlatnim sponzorima ovogodišnjeg FIT Coding Challengea je i IT kompanija Symphony. Symphony svoj globalni utjecaj kreira kroz urede u Sjedinjenim Američkim Državama, Holandiji, Danskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji. Više od deset godina sarađuju i grade partnerske odnose sa nekim od Fortune 10 kompanija, najpoznatijim startapima iz Silicijske doline, svjetskim liderima i korporacijama. Rade na projektima iz oblasti najmodernijih tehnologija, bankarstva, zdravstvene zaštite, trgovine, transporta te projektima iz oblasti energetskog sektora. Kompanijsku kulturu grade sa najtalentiranijim ljudima čiji su rast, napredak i inicijative u fokusu svih njihovih aktivnosti.

Kultura koju Symphony njeguje, pored benefita za dobrobit i bolju kvalitetu života, zasniva se na ulaganju u profesionalni rast i razvoj pojedinaca i timova. Kroz individualne razvojne planove, edukacije, radionice i sesije sa fokusom na razmjenu znanja i iskustava, svojim ljudima daju dodatnu vrijednost i mogućnost stalnog napredovanja. Osim toga, ulaganje u najsavremeniju radnu opremu, privatno zdravstveno osiguranje te fleksibilno radno vrijeme te mogućnosti rada od kuće, u Symphonyju je svim zaposlenim pružena i mogućnost rada iz bilo kojeg od razvojnih centara u Bosni i Hercegovini, Srbiji ili Sjevernoj Makedoniji.

Razvojni centar IT kompanije Symphony u Sarajevu ubrzo se seli na novu lokaciju smještenu na olimpijskoj planini Trebević. Radi se o prvom tehnološkom parku u regionu naziva Green Park by Symphony. Ovim potezom Symphony jasno pokazuje svoje ambiciozne planove za rast, te dodatno učvršćuje svoju poziciju kao jednog od IT lidera u jugoistočnoj Evropi.