Infobip - Srebreni sponzor ovogodišnjeg FIT CC-a

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 22.04.2021. 10:15

Infobip je prepoznat kao globalni lider u industriji sa više od decenije iskustva, te kao centar izvrsnosti inžinjerstva.  U posljednjih 10+ godina, Infobip je izrastao u Engineering Powerhouse sa 60+ ureda na 6 kontinenata, koji broje više od 2000 stručnjaka. Inžinjerska izvrsnost je temelj svega što Infobip radi. Kreiranje izvrsnih i inovativnih rješenja podrazumijeva zapošljavanje, razvijanje i zadržavanje najboljih inžinjerskih talenata širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini, Infobip je prisutan još od 2010. godine kada je otvoren ured u Sarajevu. Kroz godine, ured je rastao sa projektima pa tako danas broji blizu 200 ljudi, od kojih je 60+ u inžinjeringu. Još jedan veliki korak se dogodio početkom 2019. godine, kada je otvoren ured u Tuzli koji broji oko 15 inžinjera, a ove godine Infobip je proslavio čak 10 godina postojanja u B&H. Treći po redu Infobipov kampus bi se trebao otvoriti u Sarajevu kroz dvije godine, čime će zaposlenici dobiti jedinstven prostor gdje će moći raditi na kreativnim rješenjima, a koji u potpunosti odražava Infobip kulturu.

Inžinjeri u B&H imaju priliku raditi na razvoju i unaprijeđenju Infobip in-house produkata baziranih oko real-time komunikacije putem audio i video signala. Infobip komunikacijska platforma i usluge dopiru do gotovo 7 miljardi korisnika i uređaja u više od 190 zemalja, omogućavajući besprijekornu komunikaciju kompanija sa svojim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.