ISO i BSI organizuju takmičenje za studente ‒ Standardi za digitalnu transformaciju

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 13.03.2020. 13:23

Međunarodna zajednica za standardizaciju (ISO) i Britanski institut za standarde (BSI) organizuju takmičenje za studente - Standardi za digitalnu transformaciju

Širenje digitalnih tehnologija i brzi napredak u ovoj oblasti promjeniće način na koji živimo i radimo, te način na koji ćemo poslovati u budućnosti. Automatizacija, vještačka inteligencija, blockchain, IoT, prepoznavanje lica i virtuelna stvarnost su samo neki od primjera digitalnih tehnologija koje će poremetiti naš svakodnevni život.

Ukoliko imate ideju kako će digitalne tehnologije oblikovati našu budućnost, te kako nam standardi mogu pomoći da izgradimo najbolju moguću budućnost, kreiranjem videa u trajanju do 90 sekundi možete učestvovati u ovom takmičenju i osvojiti vrijednu nagradu.

1. mjesto: 500 CHF i učešće na događaju koji organizuje ISO i EURAS (Europska akademija za standardizaciju) koja će biti održana u Glazgovu u junu.
2. mjesto: 500 CHF
3. mjesto: 300 CHF

Video je moguće poslati do 15. aprila 2020. godine na email adresu: research@iso.org

Više informacija o ovom takmičenju možete dobiti putem web stranice Instituta za standardizaciju BiH http://www.bas.gov.ba/