Prvi poziv za nominacije za razmjenu studenata u zimskom semestru ak. 2020/21

Napisao/la Dubravka Plosko - Objavljeno 05.02.2020. 13:09

Prvi poziv za nominacije za razmjenu studenata u zimskom semestru 2020/21

U sklopu KA 107 Erasmus+ akcije međunarodne kreditne mobilnosti, studenti Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu sa različitim Univerzitetima u Evropskoj Uniji u zimskom semestru akademske 2020/21.

Razmjena se može ostvariti sa sljedećim Univerzitetema, u skladu sa navedenim oblastima, kategorijama i kvotama:

Univerzitet u Granadi (Španjolska) - sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Granadi i koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – studenti prvog ciklusa (1 student), studenti trećeg ciklusa (1 student)

Univerzitet u Valjadolidu – sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Valjadolidu i koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – studenti prvog i drugog ciklusa (2 studenta).

Alexandru Ioan Cuza Univerzitet u Jasiju - engleski jezik, društvene i bihevioristicke nauke, biznis i administracija, pravo, biologija i srodne nauke, te informatike i komunikacijskih tehnologija – studenti prvog ciklusa (1 student).

Politehnicki Univerzitet u Portu- hemijski inženjering, mašinstvo, elektronika i automatizacija – student prvog ciklusa (1 student).

Svi zainteresirani studenti koji žele da ostvare razmjenu sa navedenim Univerzitetima treba da se pošalju mail namjere Kancelariji za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba.

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: prijedlog ugovora o učenju koji je potpisao fakultetski koordinator, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Lista fakultetskih koordinatora je dostupna na: https://iro.unmo.ba/ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/

Svi dokumenti se salju elektronskim putem e-mail-a u PDf formatu do 20.02.2020.

Ostali pozivi za mobilnost studenata bit će naknadno objavljeni.

Korisni linkovi za program mobilnosti.pdf