NSoft Room na Fakultetu informacijskih tehnologija

Napisao/la Amila Handzic - Objavljeno 19.07.2019. 15:18

Predstavnici mostarske kompanije NSoft i Fakulteta informacijskih tehnologija ozvaničili su danas, kroz ugovor o poslovnoj saradnji, primopredaju rekonstruiranog i opremljenog prostora namijenjenog studentima ovoga fakulteta.

Naime, kompanija NSoft je u potpunosti renovirala i opremila prostor koji služi kao zona za slobodne aktivnosti i meet-up room. NSoft room je opremljen i kvalitetnom informatičkom opremom kako za prezentacije, učenje, tako i za zabavu u slobodno vrijeme.

Ugovor o poslovnoj saradnji su potpisali dekan FIT-a prof. dr. Jasmin Azemović i Tomislav Jerkić, direktor NSoft-a.

"Ideja o dobro isplaniranom i opremljenom prostoru, koji će služiti studentima našeg fakulteta kao mjesto za odmor i druženje, postojala je duže vrijeme. Zahvaljujući sredstvima i angažmanu Nsoft-a uspjeli smo je realizovati. Ovo je dobar primjer saradnje između realnog sektora i akademske zajednice koji za cilj ima sveobuhvatno poboljšanje uslova studiranja. Zahvaljujemo kompaniji Nsoft na prepoznavanju FIT-a kao vodeće obrazovne institucije na polju IT-a u BiH, i na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji.” istakao je dekan Azemović.

NSoft je u lokalnoj zajednici prepoznat kao kompanija koja cijeni i ulaže u znanje i edukaciju. NSoft Knowledge Share je koncept koji podrazumijeva aktivno sudjelovanje na konferencijama, događajima i platformama za učenje te dijeljenje najbolje poslovne prakse i stečenog znanja sa stručnom zajednicom. On također obuhvata i izgradnju kontinuiranog odnosa s akademskom zajednicom koja priprema mlade za realnu ekonomiju i poslovno okružje.

“Dosta naših izuzetno kvalitetnih djelatnika je temeljna znanja i poslovnu etiku steklo upravo na FIT-u. Ovaj fakultet nam je prirodno blizak i važan, a uzevši u obzir kako se postignućima može mjeriti s sličnim obrazovnim institucijama u regiji, posve je jasno da želimo biti okrenuti prema njemu - njegovom kadru i studentima. Naše aktivnosti se mogu karakterizirati kao javno-privatno partnerstvo i ponosni smo na suradnju koju smo uspostavili,” zaključio je direktor NSofta Jerkić.