AWS Bootcamp

Objavljeno 20.04.2022. 12:14

Kompanija Amazon Web Services (AWS) je jedan od vodećih pružalaca Cloud computing usluga (računarstvo u oblaku), gdje zauzimaju najveći udio tržišta u odnosu na svoje glavne konkurente Google i Microsoft. AWS pruža različite vrste usluga kao što su mašinsko učenje, skladištenje i održavanje baza podataka, pružanje računarske infrastrukture za kompleksna izračunavanja, skladištenje i čuvanje poslovnih podataka i mnoge druge.  Uslijed široke lepeze usluga, velike zastupljenosti na tržištu te kvalitete usluga, poznavanje i rad sa AWS servisima postali su neizostavan dio vjestina svakog IT profesionalca. 

Prepoznavajuci nedostatak kvalifikovanog kadra na tržištu rada koji raspolaže sa vještinama rada sa AWS servisima, AWS zajednica u Bosni i Hercegovini zajedno sa Fakultetom Informacijskih Tehnologija u Mostaru te uz podršku kompanije AWS organizuje prvi AWS Bootcamp u Bosni i Hercegovini.

AWS Bootcamp je program koji će kroz 12 sedmica svim svojim polaznicima omogućiti da steknu praktično iskustvo rada sa AWS servisima na primjerima i zadacima iz stvarnog svijeta ali i da steknu potrebno znanje i kompetencije za polaganje AWS Solutions Architect Associate certifikacijskog ispita. AWS Solutions Architect Associate certifikat je trenutno jedan od najtraženijih i najpoželjnijih IT certifikata koji je posebno cijenjen u IT industriji. 

Početak AWS Bootcampa je planiran za mjesec Maj, predavanja će se odvijati u prostorijama Fakulteta Informacijskih Tehnologija u Mostaru. 

Vašu prijavu možete napraviti preko sljedećeg linka (https://forms.gle/smR5SuBeFejsudx27). 

Važno je napomenuti da je prisustvo AWS Bootcampu potpuno besplatno.